Individuele behandeling

Acceptance and commitment therapy (ACT)

Bij acceptance and commitment therapy leer je het gevecht te stoppen tegen ongewenste of negatieve gedachten, gevoelens en sensaties en leer je je te richten op wat waardevol is in je leven. Welke dingen zijn het wél waard om in te investeren? Dit maakt dat je beter om kan gaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Met cognitieve gedragstherapie leer je je gedachtenpatronen herkennen, onderzoeken en veranderen. Door erkenning en aanpassing ervaar je dat negatieve gedachten vaak niet overeenkomen met de realiteit. Loskomen van negatieve gedachten geeft vervolgens meer vrijheid in jouw handelen.

Ervaringen

‘De combinatie van PMT met ACT/CGT was voor mij heel fijn. Oefeningen vanuit PMT hielpen mij om direct lijfelijk te ervaren wat voor een effect een oefening op mij had. Zo’n gevoel werkte bij mij als denker vaak sterker door dan een losse cognitieve oefening dat had gedaan. Ik merkte letterlijk dat ik niet alle ballen tegelijk in de lucht kon houden! De oefeningen vanuit ACT waren een mooie brug tussen de PMT-oefeningen en CGT-opdrachten; daarbij praat je wel met name, maar laat je de klachten meer voor wat ze zijn, en kijk je wat je, in welke situatie ook, kunt doen om goed voor jezelf als jonge moeder te zorgen, naar wat jij nodig hebt. En dat laatste neem ik nog elke dag mee.’
L.

Ik heb geleerd mijn eigen veeleisendheid tov mezelf te begrenzen, door er een naam aan te geven en mijn “Julius” af en toe de deur te wijzen. En op het moment dat het me toch overspoelt, kan ik mijn kalmte beter bewaken en probeer ik mijn grenzen aan te geven.
A.

Praktische info

Aangesloten bij stichting 1nP
Voor onze individuele behandelingen zijn wij aangesloten bij stichting 1nP, hetgeen weer onderdeel is van de Parnassia Groep (een grote ggz-instelling). Bij 1nP zijn vrijgevestigde professionals zoals wij aangesloten. Het voordeel van deze samenwerking is dat er gezamenlijk contracten zijn afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit maakt het mogelijk om volledig vergoede zorg te leveren. Bovendien kunnen we door de samenwerking zorg bieden die voldoet aan alle kwaliteitseisen die je van een ggz-instelling mag verwachten.

Samenwerking
In de praktijk werken wij regelmatig samen met psychologenpraktijk PsyNataal en Vivir. Daarbij hebben wij ook contacten met de POP-poli’s in Nijmegen.

Vergoeding
InFlore biedt voor de individuele behandelingen volledig verzekerde zorg. De vergoeding komt vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet vereist. Wel wordt het eigen risico aangesproken.

Aanmelding
We willen je vragen om onderstaand contactformulier in te vullen. Hierna zullen we contact opnemen om even kort telefonisch kennis te maken. Voor het inplannen van een intakegesprek is vervolgens een verwijzing van de huisarts nodig. Wanneer je de verwijsbrief van je huisarts ontvangen hebt, meld je je aan door bij stichting 1nP de verwijsbrief digitaal te uploaden. Niet ingewikkeld, tijdens onze telefonische kennismaking zullen we je hierover verdere uitleg geven.

Afspraak annuleren
Het is belangrijk dat je een afspraak bij verhindering minimaal 24 uur van tevoren afzegt. Wanneer dit niet gebeurt wordt er €75,- in rekening gebracht. Dit geldt ook bij afmelding door ziekte wanneer deze niet 24 uur van te voren wordt doorgegeven.

Crisissituatie
We zullen hier weinig mee te maken hebben, maar bij een dringende zorgvraag buiten kantoortijden of in het weekend (een crisissituatie) is de huisartsenpost of de crisisdienst van 1nP (telefoonnummer: 0900-5553000) het aanspreekpunt. Wanneer je belt naar de crisisdienst van 1nP krijg je eerste de voicemail. Blijf aan de lijn om doorverbonden te worden.

Klachten
InFlore beschikt over een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut. Dit is in te zien op de praktijk.

Je kunt met klachten over ons of onze behandeling terecht bij ons of bij de klachtenfunctionaris van de NVGzP, te bereiken via: klachten@nvgzp.nl. De klachtenregeling is hier te vinden.

Vragen
Heb je na deze informatie nog aanvullende vragen? Mail of bel geheel vrijblijvend! Op deze manier kunnen we meedenken wat InFlore voor jou zouden kunnen betekenen.

Op dit moment zitten we vol en kunnen wij helaas geen nieuwe aanmeldingen aannemen.

Aanmelden
    Let op, onze mails komen wel eens in de spam terecht. Heb je na 24uur geen reactie ontvangen, check dan even je spambox.