Over ons

Babet

Hi! Ik ben Babet van den Hoogen. Oprichtster van InFlore.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt in het Erasmus MC op de zwangerschapspsychiatrie. In mijn rol als psychomotorisch- en ouder-kind therapeut heb ik van dichtbij gezien dat zwangerschap, bevalling en het jonge ouderschap hele bijzondere ervaringen zijn en uiteenlopende gevoelens en gedachten teweeg kunnen brengen.

De essentie van veel verhalen die ik daar heb gehoord draaiden om voorbereiding en het hebben van passende verwachtingen. Een zwangerschap, bevalling en kraamtijd laten zich niet sturen, niemand weet hoe het precies loopt. Maar een goede voorbereiding en reële verwachtingen kunnen dit proces wel op positieve wijze beïnvloeden.

Mijn missie met InFlore is om jou in je kracht te zetten. Ik wil je een zo goed mogelijke voorbereiding bieden en reële verwachtingen geven over één van de meest bijzondere ervaringen in je leven. En als het even kan, wil ik je tijdens deze mooie tijd laten floreren!

Bekijk opleidingen

2023Cursus Try to ACT
2023Cursus Rouw en verlies
2020Opleiding tot zwangerschapscoach – bij Simone Kamping te Arnhem
2018-2020Opleiding tot Infant Mental Health Generalist – RINO groep Utrecht
2019Opleiding VIPP-SD – Universiteit Leiden
2017Docent Shantala Babymassage – Dreumeland te Utrecht
2012-2016HBO Bachelor vaktherapie aan de HAN te Nijmegen, differentiatie Psychomotorische Therapie (PMT)


Fieke

Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof, einde zomer verwacht ik er weer te zijn.

Hoi! Ik ben Fieke Jansen. Ik ben heel blij dat Babet mij heeft betrokken bij de ontwikkeling van InFlore.

Als trotse moeder van 2 dochters heb ik mogen ervaren hoe bijzonder het is om zwanger te zijn en wat een intense ervaring bevallen is! In mijn kraamtijd zijn er de nodige tranen gevloeid, zowel van geluk als van onzekerheid en frustratie. Ik heb ervaren dat goede zelfzorg enorm belangrijk is, ook al blijft dit een uitdaging waar ik regelmatig mee de mist in ga. Daarnaast heb ik geleerd oordelen en verwachtingen, vooral die van mezelf, meer los te laten.  

De zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn lichamelijk, maar zeker ook emotioneel intense periodes. Het brengt een rollercoaster aan gevoelens met zich mee, waarbij je zeker niet alleen maar op een ‘roze wolk’ zit. Vanuit mijn achtergrond als GZ-psycholoog weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor je emoties. Ruimte voor positieve emoties, maar zeker ook voor gevoelens van onzekerheid, somberheid of angst.

Met InFlore hoop ik vrouwen een eerlijk beeld van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd te geven, middels mijn eigen ervaring en op basis van wetenschappelijke kennis. Op deze manier hoop ik dat je je voorbereid voelt en zoveel mogelijk vertrouwen ervaart in jezelf en het (aanstaande) moederschap.

Bekijk opleidingen

2022Basisopleiding Schematherapie
2022Imaginaire Exposure & Imaginaire Rescripting bij PTSS
2021Procesgerichte ACT (vervolgcursus VGCt)
2020EMDR Basisopleiding
2018-2020Opleiding tot GZ-psycholoog
2017Contextueel werken met een taal erbij
2015Cognitieve gedragstherapie – basisopleiding
2014Cognitieve gedragstherapie bij jongeren
2008-2013Psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen