Over ons

Babet

Hi! Ik ben Babet van den Hoogen. Oprichtster van InFlore.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt in het Erasmus MC op de zwangerschapspsychiatrie. In mijn rol als psychomotorisch- en ouder-kind therapeut heb ik van dichtbij gezien dat zwangerschap, bevalling en het jonge ouderschap hele bijzondere ervaringen zijn en uiteenlopende gevoelens en gedachten teweeg kunnen brengen.

De essentie van veel verhalen die ik daar heb gehoord draaiden om voorbereiding en het hebben van passende verwachtingen. Een zwangerschap, bevalling en kraamtijd laten zich niet sturen, niemand weet hoe het precies loopt. Maar een goede voorbereiding en reële verwachtingen kunnen dit proces wel op positieve wijze beïnvloeden.

Mijn missie met InFlore is om jou in je kracht te zetten. Ik wil je een zo goed mogelijke voorbereiding bieden en reële verwachtingen geven over één van de meest bijzondere ervaringen in je leven. En als het even kan, wil ik je tijdens deze mooie tijd laten floreren!

Bekijk opleidingen

2024I.O. Mindfulness trainer in de Levensloop van Gezinnen
2023EMDR Basisopleiding
2023Cursus Try to ACT
2023Cursus Rouw en verlies
2020Opleiding tot zwangerschapscoach
2018-2020Opleiding tot Infant Mental Health Generalist
2019Opleiding VIPP-SD
2017Opleiding Shantala Babymassage
2012-2016HBO Bachelor vaktherapie aan de HAN te Nijmegen, differentiatie Psychomotorische Therapie (PMT)


Fieke

Ik ben Fieke Jansen. Ik ben heel blij dat Babet mij heeft betrokken bij de ontwikkeling van InFlore

Als trotse moeder van 2 dochters en een zoon heb ik mogen ervaren hoe bijzonder het is om zwanger te zijn en wat een intense ervaring bevallen is! In mijn kraamtijd zijn er de nodige tranen gevloeid, zowel van geluk als ook van onzekerheid en frustratie. Ik heb ervaren dat goede zelfzorg enorm belangrijk is, ook al blijft het hier ruimte voor maken een uitdaging waar ik regelmatig mee worstel. Daarnaast heb ik geleerd oordelen en verwachtingen, vooral die over mezelf, meer los te laten.  

De zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn lichamelijk, maar zeker ook emotioneel intense periodes. Het brengt een rollercoaster aan gevoelens met zich mee, waarbij je zeker niet alleen maar op een ‘roze wolk’ zit. Vanuit mijn achtergrond als GZ-psycholoog weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor je emoties. Ruimte voor positieve emoties, maar zeker ook voor gevoelens van onzekerheid, somberheid of angst.

Met InFlore hoop ik vrouwen een eerlijk beeld van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd te geven, middels mijn eigen ervaring en op basis van wetenschappelijke kennis. Op deze manier hoop ik dat je je voorbereid voelt en zoveel mogelijk vertrouwen ervaart in jezelf en het (aanstaande) moederschap.

Bekijk opleidingen

2024I.O. Mindfulness trainer in de Levensloop van Gezinnen
2023Registratie tot Cognitief Gedragstherapeut
2022Basisopleiding Schematherapie
2022Imaginaire Exposure & Imaginaire Rescripting bij PTSS
2021Procesgerichte ACT (vervolgcursus VGCt)
2020EMDR Basisopleiding
2018-2020Opleiding tot GZ-psycholoog
2017Contextueel werken met een taal erbij
2015Cognitieve gedragstherapie – basisopleiding
2014Cognitieve gedragstherapie bij jongeren
2008-2013Psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen

Lieke

Mijn naam is Lieke Wijnhoven. Zelf ben ik moeder van twee dochters, twee lieve meiden die veel te snel groot worden! Naast dat ik het zwanger zijn, bevallen en jonge moederschap de meest bijzondere ervaring vond die ik ooit heb meegemaakt, heb ik zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling als in de kraamtijd het een en ander meegemaakt wat mij deed beseffen hoe kwetsbaar je eigenlijk bent in deze periode. En daarnaast hoe belangrijk het is dat je dan gesteund en ‘gedragen’ wordt door je omgeving en, indien nodig, door goede en professionele hulp. Deze kwetsbare kant van de zwangerschap en jonge moederschap is helaas nog een onderbelichte kant in onze huidige maatschappij, het gaat nog steeds voornamelijk over het ‘vooral genieten’ en ‘gewoon doorgaan, dan komt het vanzelf goed’. Hierdoor kunnen (denk ik) jonge moeders het gevoel krijgen dat hun soms negatieve gevoelens of kwetsbaarheden er niet mogen zijn, met juist een toename van deze negatieve gevoelens als gevolg. Mijn missie is om ook deze gevoelens meer onder de aandacht te brengen en bij InFlore deze vrouwen een plek te bieden waar ze zich gezien en gehoord voelen. Dit hoop ik te doen door middel van een combinatie van mijn behandelervaring als GZ-psycholoog, wetenschappelijke kennis en natuurlijk mijn eigen ervaringen als moeder.

Bekijk opleidingen

2024Deelname en afronding EMDR bij bevallingsgerelateerde PTSS en angst
2022Deelname en afronding EMDR-vervolgcursus
2020Behalen doctorstitel aan Radboud Universiteit Nijmegen
2019Behalen van WMO-GCP examen (Wet Medisch-Wetenschappelijk                                                            Onderzoek met Mensen – Good Clinical Practice).
2019Deelname en afronding EMDR-basiscursus
2018Deelname en afronding basiscursus Systeemtherapie
2018Deelname en afronding basiscursus Cognitieve gedragstherapie
2017-2019Postmasteropleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog)
2012-2013Master Pedagogische Wetenschappen: Orthopedagogiek Gezin & Gedrag
2010-2012Research Master Behavioural Science (Radboud Universiteit)
2007-2010Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde; Radboud Universiteit