Boek je les

‘Ontspannen zwanger’

LENT
Woensdagavond van 19:00-20:30


Nijmegen
Donderdagavond van 19:00-20:30

Zwangerschapscursus in Nijmegen & Lent

Tijdens onze cursus sta jij minimaal één keer in de week op ontspannen wijze stil bij jouw zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. We laten je kennismaken met de verschillende factoren die van invloed zijn en laten je zien hoe je deze op positieve wijze kunt beïnvloeden. We bereiden je voor op de bevalling en de aanstaande kraamtijd. Op die manier hopen we je een zo ontspannen mogelijke zwangerschap en gezamenlijke start te geven. Want een ontspannen moeder zorgt voor een meer ontspannen baby!

Wat doen we in de cursus?

De zwangerschapscursus in Nijmegen & Lent bestaat uit een mooie mix van yoga, theoretische informatie, ademhalingsoefeningen en ontspanning. Yoga houdt je soepel en vermindert spanning in je spieren en bekkenbodem, hetgeen je minder kwetsbaar maakt voor lichamelijke klachten. Theorie over de veranderingen in je lichaam, de bevalling en de kraamtijd helpt je om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op wat komen gaat. Ademhalingsoefeningen helpen je om weeën te kunnen opvangen, om te gaan met pijn en (letterlijk) los te laten. En ontspanning, standaard de afsluiter van de lessen, draagt bij aan bewustwording, plezier en het helpen omarmen van alle veranderingen.

Wil jij je ook samen met je partner goed voorbereiden, bekijk dan ook onze bevallingsworkshop!

Praktische info

  • In de zwangerschapscursus bestaat uit 12 verschillende lessen
  • De lessen vinden wekelijks plaats en duren anderhalf uur. Elke les begint met thee en iets lekkers
  • Je kunt je lessen zelf inplannen via momoyoga, het staat je vrij om (wekelijks) te switchen van groep
  • Elke week staat er één thema centraal, deze thema’s hebben betrekking op de zwangerschap en bevalling maar ook op de aanstaande kraamtijd
  • Wekelijks wordt dezelfde les gegeven in Lent en Nijmegen
  • Instromen kan vanaf elk moment, onze ervaring is dat starten vanaf de 20 weken als prettig wordt ervaren
  • Iedere zwangere kan de cursus volgen, of je nu in verwachting bent van je 1e of 4e kindje. Ook maakt het niet uit of je van plan bent om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Elke zwangerschap is uniek en vraagt om een ontspannen en goede voorbereiding!

Locatie & tijd

Woensdagavond van 19:00-20:30 bij de Spil in Lent

Donderdagavond van 19:00-20:30 bij Anahata in Nijmegen


Kosten

Voor een losse les betaal je €15,99. Daarnaast bieden we de volgende strippenkaarten aan:

  • Strippenkaart 8 lessen €122,99
  • Strippenkaart 12 lessen €181,99

Onze prijzen zijn inclusief BTW

Als je aanvullend verzekerd bent is er een kans dat (een deel van) de cursus wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Zowel de zwangerschapslessen als de bevallingsoworkshop met partner heb ik bij Babet gevolgd. Beide super fijn, de manier waarop het gebracht wordt, de aandacht voor meer dan het fysieke stuk, de persoonlijke aandacht die er is, de ontspanning en ook de uitwisseling met andere zwangeren. Elke week kom ik helemaal zen thuis! Het brengt mij vertrouwen in de zwangerschap en de geboorte binnenkort.
Ivy van der VeldenIvy van der Velden
11:39 08 Aug 23
Afgelopen zaterdag hebben wij de bevallingsworkshop bij InFlore gevolgd. Complimenten naar Babet die deze workshop op een fijne en duidelijke manier verzorgd heeft. We hebben meer informatie gekregen en samen met de oefeningen zijn we beter voorbereid op wat komen gaat. Super blij mee!
Skim “Skimm”Skim “Skimm”
12:46 13 Jul 23
Een echte aanrader! Babet en Fieke zijn heel kundig en geven allebei heel fijn les.Ik heb echt vertrouwen gekregen in mijn bevalling en enorm veel geleerd!
Kirsten ScholtenKirsten Scholten
12:18 13 Jul 23
Hele fijne cursus, waarbij veel aspecten rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd aan bod komen. Iedere week wordt er aandacht besteed aan de verschillende ademhalingen, dit is erg fijn en geeft een goed voorbereid gevoel!
Manuela TimmermansManuela Timmermans
11:33 13 Jul 23
Erg positief over de cursus en yoga ineen. Super leerzaam en daarmee een fijne voorbereiding voor de zwangerschap, bevalling en post partum tijd! Tegelijk een fijn moment voor jezelf waar ik na de les altijd lekker zen naar huis ging! Daarnaast vond ik het opbouwend om de zwangerschap ervaringen met elkaar te kunnen delen.
An JAn J
11:29 13 Jul 23
Bij InFlore diverse lessen zwangerschapscursus gevolgd. Voor mij was dit een fijn rustpunt in de week, uiteindelijk heb ik nog extra lessen genomen om die reden. Babet en Fieke zijn prettige docenten, ze stralen rust uit en hebben een mooi evenwicht gevonden in het bieden van yoga, ademhaling en theorie/kennis. Dit alles heeft voor mij perfect bijgedragen aan een fijne voorbereiding van de bevalling. Daarnaast ook samen met mijn partner de bevallingscursus gevolgd, zodat hij ook beter kon invoegen en mij kon ondersteunen. Nu de kleine er is volg ik ook de babymassage bij Babet, wat een prettige stem en fijn mens. 🙂 Ga zo door Babet en Fieke!
Karin BuitelaarKarin Buitelaar
11:20 13 Jul 23
Super fijne complete ontspannen zwangerschapscursus hier gehad met een hele mooie balans van Yoga, theorie, ademhaling en ontspanning. Zeker een hele dikke aanrader. Heeft ontzettend veel bijgedragen aan een ontspannen en fijne zwangerschap en bevalling vol vertrouwen. De bevallingscursus samen met mijn partner was ook zeer waardevol en leuk ook vooral!! En ook nog eens een gezellig groepje medemoeders aan over gehouden. Erg dankbaar voor!Babet & Fieke, super bedankt. Jullie zijn toppers! En ik hoop jullie bij mijn hopelijk volgende zwangerschap weer te zien!
Ilse BloemIlse Bloem
16:27 07 Jun 23
Mijn vriend en ik hebben deelgenomen aan de bevallingsworkshop. Van tevoren hadden we geen specifieke verwachtingen, maar het is erg waardevol geweest. Een goede afwisseling tussen oefeningen, ademhalingen, theorie over de bevalling en een stukje kraamtijd. De oefeningen kunnen we goed gebruiken en je hoort toch weer nieuwe punten die je kunt meenemen in de voorbereiding. Daarnaast heeft Babet een prettige manier van werken en de pauzes en hapjes/drankjes tussendoor vergeten we natuurlijk ook niet ;).
js_loader
Boeken

Je kan hieronder je gewenste les kiezen, aanmelden en afrekenen.

Ik kijk nog even verder
Powered by