‘Ontspannen zwanger’

Woensdagavond van 18:45-20:15 & 20:30-22:00 in Lent

Donderdagavond van 18:45-20:15 & 20:30-22:00 in Nijmegen

Kom jij een proefles volgen?

Zwangerschapscursus in Nijmegen & Lent

De ontwikkeling van je kindje begint tijdens de zwangerschap. In negen maanden wordt een compleet mensje gebouwd. Een wereldprestatie, met allerlei cruciale ontwikkelingen. Zo wordt bijvoorbeeld de basis van de emotionele ontwikkeling, het hechtingsproces, al gelegd in de buik1. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tijdens de zwangerschap diverse factoren, zoals stress, dieet en gezondheid van jou als moeder, van invloed zijn op de ontwikkeling van het kindje in de buik2. Dit zijn factoren waar je – deels – zelf invloed op kunt uitoefenen. Door de waan van de dag, misselijkheid, vermoeidheid of de aanwezigheid van andere kinderen, schiet dit er echter vaak bij in. En dat is heel begrijpelijk!

Wat doen we in de cursus?

De zwangerschapscursus van InFlore helpt jou hierbij. Tijdens onze cursus sta jij minimaal één keer in de week op ontspannen wijze stil bij jouw zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. We laten je kennismaken met de verschillende factoren die van invloed zijn en laten je zien hoe je dit op positieve wijze kunt beïnvloeden. We bereiden je voor op de bevalling en de aanstaande kraamtijd. Op die manier hopen we je een zo ontspannen mogelijke zwangerschap en gezamenlijke start te geven. Want een ontspannen moeder zorgt voor een meer ontspannen baby!

De zwangerschapscursus in Nijmegen & Lent bestaat uit een mooie mix van yoga, theoretische informatie, ademhalingsoefeningen en ontspanning. Yoga houdt je soepel en vermindert spanning in je spieren en bekkenbodem, hetgeen je minder kwetsbaar maakt voor lichamelijke klachten. Theorie over de veranderingen in je lichaam, de bevalling en de kraamtijd helpt je om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op wat komen gaat. Ademhalingsoefeningen helpen je om weeën te kunnen opvangen, om te gaan met pijn en (letterlijk) los te laten. En ontspanning, standaard de afsluiter van de lessen, draagt bij aan bewustwording, plezier en het helpen omarmen van alle veranderingen.

Praktische info

  • In de zwangerschapscursus in Nijmegen & Lent worden de volgende thema’s besproken: ‘de eerste 1000 dagen’, ‘soorten weeën’, ‘de bekkenbodem’, ‘de bevalling’, ‘omgaan met angst en pijn’, ‘40 weken zwanger en dan’, ‘de kraamtijd’, ‘balans’
  • De lessen vinden wekelijks plaats en duren anderhalf uur. Elke les begint met thee en iets lekkers
  • Instromen kan vanaf elk moment, maar we raden je aan niet voor de 20 weken te starten
  • Iedere zwangere kan de cursus volgen, of je nu in verwachting bent van je 1e of 4e kindje. Ook maakt het niet uit of je van plan bent om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Elke zwangerschap is uniek en vraagt om een ontspannen en goede voorbereiding!

Locatie & tijd

Woensdagavond van 18:45-20:15 & 20:30-22:00 bij de Spil in Lent

Donderdagavond van 18:45-20:15 & 20:30-22:00 bij Anahata in Nijmegen

Kosten

Voor een losse les betaal je €15,00. Daarnaast bieden we de volgende strippenkaarten aan:

  • Strippenkaart 8 lessen €114,99
  • Strippenkaart 12 lessen €169,99
  • Strippenkaart 16 lessen €224,99

Onze prijzen zijn inclusief BTW

Als je aanvullend verzekerd bent is er een kans dat (een deel van) de cursus wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

1 Tichelman E., Klijnstra S., Oostenbrink M., de Jonge A., Westerneng M., Peters, L., (2019). Optimale moeder-kindbinding, een systematisch review. Tijdschrift voor Verloskundigen (3).
2 Rosenboom, T. (2018). De eerste 1000 dagen. De Tijdstroom.

Wil jij je ook samen met je partner goed voorbereiden, bekijk dan ook onze bevallingsworkshop!

Boeken

Je kan hieronder je gewenste les kiezen, aanmelden en afrekenen.

Ik kijk nog even verder
Powered by