Boek je les

Mindful Ouderschap

Ouderschap is een van de meest intense en dankbare, en tegelijkertijd uitdagende en stressvolle ‘jobs’ die we ooit zullen hebben. Te vaak raken we verstrikt in de dagelijkse hectiek en zijn we het kwijtgeraakt om eenvoudig in het nu aanwezig te zijn met onze kinderen.

In de training Mindful Ouderschap leer je alle basismeditaties. We onderzoeken daarnaast wat er gebeurd wanneer je de mindfulness kwaliteiten toepast op het ouderschap. We doen mindfulness oefeningen die specifiek ontwikkeld zijn voor ouders, rond thema’s als ouderlijke stress en ouderlijke reactiviteit, grenzen stellen, je verplaatsen in je kind, schuld en schaamte. Daarnaast wordt ook het thema “parenting ourselves” behandeld. We zijn niet alleen ouder over onze “externe” kinderen, we zijn ook ouder over ons “innerlijke kind”, en in de relatie met onze “externe” kinderen wordt dat innerlijke kind ook getriggerd, en kunnen we onderzoeken wat die nodig heeft, zoals compassie of gezien of gerustgesteld worden.

Programma

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2.5 uur, en een oefendag. Zoals bij iedere mindfulness-training is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn een tijdsinvestering van drie kwartier oefenen per dag, dat zijn meditaties, maar ook oefeningen die betrekking hebben op de kinderen en op je rol als ouder.

Voor wie

De training Mindful Ouderschap is bedoeld voor alle ouders die bewust willen opvoeden, de kwaliteit van hun opvoeding willen verbeteren, of meer willen genieten van het ouderschap. De training is daarnaast speciaal geschikt voor ouders die last hebben van ouderlijke stress, of bepaalde uitdagingen in de opvoeding meemaken of hebben meegemaakt, zoals scheiding, verlies, of een mentale of fysieke conditie bij ouder of kind.

De training is voor ouders die nog niet eerder een mindfulness-training gedaan hebben, maar ook geschikt voor ouders die al een keer een mindfulness-training gedaan hebben en op zoek zijn naar opfrissing en verdieping van de beoefening van mindfulness in het ouderschap en gezinsleven.

Bron: https://www.susanbogels.com/training-mindful-ouderschap/

Locatie

Studio Fin, Berg en Dalseweg 122A.

Data

Voorjaarsgroep
Mei 10, 17, 24, 31, Jun 7, 14, 21, 28 Duur: 8 ochtenden van 9.30-12.00 en 1 oefendag op 13 jul van 09:00-13:00.

Najaarsgroep
Data: Okt 2, 9, 16, 30, Nov 6, 13, 20, 27. Duur: 8 ochtenden van 9.30-12.00 en 1 oefendag op 16 nov van 09:00-13:00.

Kosten

De kosten voor de training bedragen €550. Partners (mede-ouders) kunnen voor een reductie van 50% deelnemen. Zorgverzekeraars bieden soms vergoeding voor een mindfulnesstraining vanuit hun aanvullende verzekering. De vergoeding van een de training is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Wanneer je bij ons in behandeling bent kan deelname plaatsvinden in het kader van je behandeling en zijn hier geen kosten aan verbonden.

Deelnemen?

Laat hieronder je gegevens achter.

    Boeken

    Je kan hieronder je gewenste les kiezen, aanmelden en afrekenen.

    Ik kijk nog even verder
    Powered by