Individuele behandeling

Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR)

EMDR is een kortdurende behandelvorm voor mensen die last hebben van de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis of traumatische ervaring. Het wordt toegepast om de vastgelopen verwerking van deze ervaringen weer op gang te helpen. Zeker als het gaat om een enkelvoudig trauma, zoals een heftige bevalling of verlieservaring, zijn de klachten vaak na enkele sessies al verminderd. Ook kan EMDR ingezet worden bij angst voorafgaand aan een bevalling.

Ervaringen

Voor mij klonk EMDR in het begin erg heftig. Je gaat terug naar het diepste pijnpunt in jezelf, dat is eng. Maar daarna voelt het bevrijdend om oude pijnen een plek gegeven te hebben.
M.

Na een heftige bevalling en verschillende ziekenhuisopnames van ons zoontje, had ik veel last van paniekgevoelens en controlerend gedrag. Door EMDR voelde ik mij al na een paar sessies rustiger en het controleren werd ook veel minder. De sessies vond ik best intens. Dit omdat je elke scène als het ware opnieuw afspeelt, met alle bijbehorende gevoelens. Voor mij bleek het een heel effectieve methode.
M.

De EMDR hielp mij meteen om de scherpe randjes van mijn emoties af te krijgen, bij het terugdenken aan de hevige huilbuien van mijn baby.
J.

Praktische info

Aangesloten bij stichting 1nP
Voor onze individuele behandelingen zijn wij aangesloten bij stichting 1nP, hetgeen weer onderdeel is van de Parnassia Groep (een grote ggz-instelling). Bij 1nP zijn vrijgevestigde professionals zoals wij aangesloten. Het voordeel van deze samenwerking is dat er gezamenlijk contracten zijn afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit maakt het mogelijk om volledig vergoede zorg te leveren. Bovendien kunnen we door de samenwerking zorg bieden die voldoet aan alle kwaliteitseisen die je van een ggz-instelling mag verwachten.

Samenwerking
In de praktijk werken wij regelmatig samen met psychologenpraktijk PsyNataal en Vivir. Daarbij hebben wij ook contacten met de POP-poli’s in Nijmegen.

Vergoeding
InFlore biedt voor de individuele behandelingen volledig verzekerde zorg. De vergoeding komt vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet vereist. Wel wordt het eigen risico aangesproke

Aanmelding
We willen je vragen om onderstaand contactformulier in te vullen. Hierna zullen we contact opnemen om even kort telefonisch kennis te maken. Voor het inplannen van een intakegesprek is vervolgens een verwijzing van de huisarts nodig. Wanneer je de verwijsbrief van je huisarts ontvangen hebt, meld je je aan door bij stichting 1nP de verwijsbrief digitaal te uploaden. Niet ingewikkeld, tijdens onze telefonische kennismaking zullen we je hierover verdere uitleg geven.

Afspraak annuleren
Het is belangrijk dat je een afspraak bij verhindering minimaal 24 uur van tevoren afzegt. Wanneer dit niet gebeurt wordt er €75,- in rekening gebracht. Dit geldt ook bij afmelding door ziekte wanneer deze niet 24 uur van te voren wordt doorgegeven.

Crisissituatie
We zullen hier weinig mee te maken hebben, maar bij een dringende zorgvraag buiten kantoortijden of in het weekend (een crisissituatie) is de huisartsenpost of de crisisdienst van 1nP (telefoonnummer: 0900-5553000) het aanspreekpunt. Wanneer je belt naar de crisisdienst van 1nP krijg je eerste de voicemail. Blijf aan de lijn om doorverbonden te worden.

Klachten
InFlore beschikt over een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut. Dit is in te zien op de praktijk.

Je kunt met klachten over ons of onze behandeling terecht bij ons of bij de klachtenfunctionaris van de NVGzP, te bereiken via: klachten@nvgzp.nl. De klachtenregeling is hier te vinden.

Vragen
Heb je na deze informatie nog aanvullende vragen? Mail of bel geheel vrijblijvend! Op deze manier kunnen we meedenken wat InFlore voor jou zouden kunnen betekenen.

Op dit moment zitten we vol en kunnen wij helaas geen nieuwe aanmeldingen aannemen.

Aanmelden
    Let op, onze mails komen wel eens in de spam terecht. Heb je na 24uur geen reactie ontvangen, check dan even je spambox.