Individuele behandeling

Op dit moment zitten we vol en kunnen wij helaas geen nieuwe behandelingen opstarten

Individuele behandeling

Niet lekker in je vel zitten in een van de meest intense, bijzondere maar ook kwetsbare periodes van je leven is verdrietig en kan heel alleen voelen. De redenen om niet lekker in je vel te zitten lopen uiteen. Wat de reden ook is, weet dat je hier niet alleen in bent. Er zijn veel (aanstaande) moeders met jou die niet op een roze wolk zitten. Passende behandeling kan jou ondersteunen.

Veel voorkomende klachten/ thema’s

 • Je voelt je somber, angstig of gespannen in je zwangerschap
 • Je ervaart angst en spanning ten aanzien van de bevalling
 • Je ervaart schuldgevoelens richting je (ongeboren) kindje
 • Je hebt een heftige zwangerschap of bevalling meegemaakt
 • Je hebt last van extreme misselijkheid of overgeven tijdens de zwangerschap
 • Je voelt je somber of angstig na de bevalling
 • Je hebt een miskraam doorgemaakt
 • Je hebt een kinderwens, maar een zwangerschap blijft uit
 • Je vindt het moeilijk om je aan je kindje te hechten
 • Je voelt je onzeker over het ouderschap of bent zoekende naar je nieuwe rol
 • Je voelt je overbelast of uit balans

Behandelvormen

Binnen onze behandeling werken we met verschillende methodes om jou te ondersteunen in de problemen die je ervaart. We werken toe naar het in contact komen met je lichaam en emoties, het verbinden met je (ongeboren) kindje en naar het ervaren van meer rust, ontspanning en vertrouwen. Vaak zal een behandeling bestaan uit een combinatie van onderstaande behandelmethodes:

Psychomotorische therapie (PMT)

Infant Mental Health (IMH)

Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR)

Acceptance and commitment therapy (ACT)

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Mindful Ouderschap

Praktische info

Aangesloten bij stichting 1nP
Voor onze individuele behandelingen zijn wij aangesloten bij stichting 1nP, hetgeen weer onderdeel is van de Parnassia Groep (een grote ggz-instelling). Bij 1nP zijn vrijgevestigde professionals zoals wij aangesloten. Het voordeel van deze samenwerking is dat er gezamenlijk contracten zijn afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit maakt het mogelijk om volledig vergoede zorg te leveren. Bovendien kunnen we door de samenwerking zorg bieden die voldoet aan alle kwaliteitseisen die je van een ggz-instelling mag verwachten.

Samenwerking
In de praktijk werken wij regelmatig samen met psychologenpraktijk PsyNataal en Vivir. Daarbij hebben wij ook contacten met de POP-poli’s in Nijmegen.

Vergoeding
InFlore biedt voor de individuele behandelingen volledig verzekerde zorg. De vergoeding komt vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet vereist. Wel wordt het eigen risico aangesproken.

Aanmelding
We willen je vragen om onderstaand contactformulier in te vullen. Hierna zullen we contact opnemen om even kort telefonisch kennis te maken. Voor het inplannen van een intakegesprek is vervolgens een verwijzing van de huisarts nodig. Wanneer je de verwijsbrief van je huisarts ontvangen hebt, meld je je aan door bij stichting 1nP de verwijsbrief digitaal te uploaden. Niet ingewikkeld, tijdens onze telefonische kennismaking zullen we je hierover verdere uitleg geven.

Afspraak annuleren
Het is belangrijk dat je een afspraak bij verhindering minimaal 24 uur van tevoren afzegt. Wanneer dit niet gebeurt wordt er €75,- in rekening gebracht. Dit geldt ook bij afmelding door ziekte wanneer deze niet 24 uur van te voren wordt doorgegeven.

Crisissituatie
We zullen hier weinig mee te maken hebben, maar bij een dringende zorgvraag buiten kantoortijden of in het weekend (een crisissituatie) is de huisartsenpost of de crisisdienst van 1nP (telefoonnummer: 0900-5553000) het aanspreekpunt. Wanneer je belt naar de crisisdienst van 1nP krijg je eerste de voicemail. Blijf aan de lijn om doorverbonden te worden.

Klachten
InFlore beschikt over een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut. Dit is in te zien op de praktijk.

Je kunt met klachten over ons of onze behandeling terecht bij ons of bij de klachtenfunctionaris van de NVGzP, te bereiken via: klachten@nvgzp.nl. De klachtenregeling is hier te vinden.

Vragen
Heb je na deze informatie nog aanvullende vragen? Mail of bel geheel vrijblijvend! Op deze manier kunnen we meedenken wat InFlore voor jou zouden kunnen betekenen.

Op dit moment zitten we vol en kunnen wij helaas geen nieuwe aanmeldingen aannemen.

Aanmelden
  Let op, onze mails komen wel eens in de spam terecht. Heb je na 24uur geen reactie ontvangen, check dan even je spambox.