
Individuele behandeling
Individuele behandeling
Niet lekker in je vel zitten in een van de meest intense, bijzondere maar ook kwetsbare periodes van je leven is verdrietig en kan heel alleen voelen. De redenen om niet lekker in je vel te zitten lopen uiteen. Wat de reden ook is, weet dat je hier niet alleen in bent. Er zijn veel (aanstaande) moeders met jou die niet op een roze wolk zitten. Passende behandeling kan jou ondersteunen.
Veel voorkomende klachten
- Je voelt je somber, angstig of gespannen in je zwangerschap
- Je ervaart angst en spanning ten aanzien van de bevalling
- Je ervaart schuldgevoelens richting je (ongeboren) kindje
- Je hebt een heftige zwangerschap of bevalling meegemaakt
- Je hebt last van extreme misselijkheid of overgeven tijdens de zwangerschap
- Je voelt je somber of angstig na de bevalling
- Je vindt het moeilijk om je aan je kindje te hechten
- Je voelt je onzeker over het ouderschap of bent zoekende naar je nieuwe rol
- Je voelt je overbelast of uit balans

Behandelvormen
Binnen onze behandeling werken we met verschillende methodes om jou te ondersteunen in de problemen die je ervaart. We werken toe naar het in contact komen met je lichaam en emoties, het verbinden met je (ongeboren) kindje en naar het ervaren van meer rust, ontspanning en vertrouwen. Vaak zal een behandeling bestaan uit een combinatie van onderstaande behandelmethodes:
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijdens de psychomotorische therapie wordt middels bewegings- en lichaamsgerichte therapie gewerkt aan het verminderen van je klachten. PMT is een wat meer non-verbale therapie. Het draait vooral om het ervaren en bewust worden van emoties en gevoelens in het lichaam.
Infant Mental Health (IMH)
Binnen de IMH wordt er stilgestaan bij de relatie tussen ouder en het (ongeboren) kind. Hoe verloopt de interactie tussen jou en je kindje? Welke eigen patronen zijn er en hoe zijn deze van invloed op de manier waarop naar je kindje kijkt? Ook wordt er gekeken naar de ontwikkelingsverloop van het kind, de ouder en belangrijke anderen.
Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR)
EMDR is een kortdurende behandelvorm voor mensen die last hebben van de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis of traumatische ervaring. Het wordt toegepast om de vastgelopen verwerking van deze ervaringen weer op gang te helpen. Zeker als het gaat om een enkelvoudig trauma, zoals een heftige bevalling of verlieservaring, zijn de klachten vaak na enkele sessies al verminderd. Ook kan EMDR ingezet worden bij angst voorafgaand aan een bevalling.
Acceptance and commitment therapy (ACT)
Bij acceptance and commitment therapy leer je het gevecht te stoppen tegen ongewenste of negatieve gedachten, gevoelens en sensaties en leer je je te richten op wat waardevol is in je leven. Welke dingen zijn het wél waard om in te investeren? Dit maakt dat je beter om kan gaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.
Cognitieve gedragstherapie (CGT)
Met cognitieve gedragstherapie leer je je gedachtenpatronen herkennen, onderzoeken en veranderen. Door erkenning en aanpassing ervaar je dat negatieve gedachten vaak niet overeenkomen met de realiteit. Loskomen van negatieve gedachten geeft vervolgens meer vrijheid in jouw handelen.
Praktische info
Aangesloten bij stichting 1nP
Voor onze individuele behandelingen zijn wij aangesloten bij stichting 1nP, hetgeen weer onderdeel is van de Parnassia Groep (een grote ggz-instelling). Bij 1nP zijn vrijgevestigde professionals zoals wij aangesloten. Het voordeel van deze samenwerking is dat er gezamenlijk contracten zijn afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit maakt het mogelijk om volledig vergoede zorg te leveren. Bovendien kunnen we door de samenwerking zorg bieden die voldoet aan alle kwaliteitseisen die je van een ggz-instelling mag verwachten.
Vergoeding
InFlore biedt voor de individuele behandelingen volledig verzekerde zorg. De vergoeding komt vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet vereist. Wel wordt het eigen risico aangesproke
Aanmelding
We willen je vragen om onderstaand contactformulier in te vullen. Hierna zullen we contact opnemen om even kort telefonisch kennis te maken. Voor het inplannen van een intakegesprek is vervolgens een verwijzing van de huisarts nodig. Wanneer je de verwijsbrief van je huisarts ontvangen hebt, meld je je aan door bij stichting 1nP de verwijsbrief digitaal te uploaden. Niet ingewikkeld, tijdens onze telefonische kennismaking zullen we je hierover verdere uitleg geven.
Afspraak annuleren
Het is belangrijk dat je een afspraak bij verhindering minimaal 24 uur van tevoren afzegt. Wanneer dit niet gebeurt wordt er €75,- in rekening gebracht. Dit geldt ook bij afmelding door ziekte wanneer deze niet 24 uur van te voren wordt doorgegeven.
Crisissituatie
We zullen hier weinig mee te maken hebben, maar bij een dringende zorgvraag buiten kantoortijden of in het weekend (een crisissituatie) is de huisartsenpost of de crisisdienst van 1nP (telefoonnummer: 0900-5553000) het aanspreekpunt. Wanneer je belt naar de crisisdienst van 1nP krijg je eerste de voicemail. Blijf aan de lijn om doorverbonden te worden.
Klachten
InFlore beschikt over een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut. Dit is in te zien op de praktijk.
Je kunt met klachten over ons of onze behandeling terecht bij ons of bij de klachtenfunctionaris van de NVGzP, te bereiken via: klachten@nvgzp.nl. De klachtenregeling is hier te vinden.
Vragen
Heb je na deze informatie nog aanvullende vragen? Mail of bel geheel vrijblijvend! Op deze manier kunnen we meedenken wat InFlore voor jou zouden kunnen betekenen.
Aanmelden
Let op, onze mails komen wel eens in de spam terecht. Heb je na 24uur geen reactie ontvangen, check dan even je spambox.