‘Met gedeeld plezier’

Woensdag 26 oktober, 2 & 9 november van 13:00 tot 14:00 bij Anahata Nijmegen

Vrijdag 25 november, 2 & 9 december van 11:30-12:30 bij Anahata Nijmegen

Ook mogelijk op aanvraag!

Babymassage

De kraamtijd is een overweldigende periode. In korte tijd is er veel veranderd. Een verandering die meer dan welkom is, maar ook even wennen. Zeker in het begin is het vaak het merendeel van de tijd ‘zorgen voor’. Het is belangrijk om tussen al die verschillende zorgtaken door ook momenten van ‘bewust’ contact met je kindje te hebben. Met ‘bewust’ bedoelen we: contact om het contact zelf, niet vanwege een zorgtaak die volbracht moet worden.

Wat houdt de massage in?

Een simpele en mooie manier van bewust lichamelijk contact is een babymassage. Babymassage geeft baby’s een gevoel van geborgenheid en laat ze welkom en geliefd voelen. Bovendien geeft babymassage ontspanning en een moment van gedeeld plezier.

In deze babymassagecursus leren we je hoe je masseert volgens de principes van de Shantala babymassage, een massagetechniek uit India5. Het is een eenvoudige en ontspannende massage voor zowel het kindje als ouders. De techniek stimuleert de hechting en zorgt voor een gevoel van geborgenheid6. Bovendien draagt het bij aan een daling van stresshormonen (adrenaline en cortisol) en stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon (oxytocine)7.

Praktische info

 • Baby’s vinden massage fijn, maar hebben tijd nodig om te wennen aan de verschillende prikkels. Bovendien is hun aandachtspanne kort. De cursus bestaat daarom uit 3 lessen van 1 uur
 • Baby’s kunnen vanaf 6 weken worden gemasseerd
 • Zowel papa’s als mama’s zijn welkom!
 • Na de babymassagecursus krijg je een handreiking met alle verschillende massagetechnieken

Locatie & tijd

Lessenreeks van 3 bijeenkomsten in 2022:

Woensdag 26 oktober, 2 & 9 november van 13:00-14:00 bij Anahata Nijmegen

Vrijdag 25 november, 2 & 9 december van 11:30-12:30 bij Anahata Nijmegen

Wil je liever in alle rust thuis in je eigen omgeving leren masseren, dan komen we graag twee keer bij jullie thuis voor een privéworkshop.

Kosten

 • Groepscursus: €74,99 per ouder-kind koppel (groepen van 3 tot 6 baby’s, 3 lessen). Heb je ook onze zwangerschapscursus of bevallingsworkshop gevolgd, dan bedraagt de workshop €64,99).
 • Privécursus aan huis, 2 lessen, €139,99 (weer mogelijk vanaf eind oktober).

Onze prijzen zijn inclusief BTW

5 Leboyer, F. (2002). Shantala babymassage. Panta Rhei
6 M. de Wolff, I. Wildeman (herziene versie 2020). Richtlijn problematische gehechtheid voor jeugdhulp en jeugdbescherming. Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming.
7 Uvnas Moberg, K (2008). De Oxytocine factor. Thoeris uitgeverij.

Voor de groepscursus kun je je aanmelding via de Boekingspagina.

Meld je hieronder aan voor een privécursus aan huis!  Let op, onze mails komen wel eens in de spam terecht. Heb je na 24uur geen reactie ontvangen, check dan even je spambox.

  Boeken

  Je kan hieronder je gewenste les kiezen, aanmelden en afrekenen.

  Ik kijk nog even verder
  Powered by